En perfekt helg.

 
Förra helgen var det äntligen dags att åka, vi blev bjudna på en helg på kolmården av mina föräldrar som fyllt 50. En helt perfekt present, för det är inte ofta vi umgås så mycket hela min familj. Men lite fel att dom ger oss när det är dom som fyller år. Men jag är otroligt tacksam. 
 
Vi började resan med att ha fått olika tider när vi skulle åka, planen var att åka och stanna tillsammans. Men vi puttrade iväg lite innan dom andra som inte var klara och fick se branden i örebro, kom till ombyggnad som gjorde att vi inte riktigt körde som vi brukar. Sen lyssnade jag på Bennys gps, och han är numera utsedd till världens sämsta gps då jag tjatade i x antal mil om att det måste vara fel väg för jag inte kände igen mej, han svarade nej då han var kartläsare och jag chaufför. Väl i vingåker ringer jag min far och frågar om jag verkligen ska vara där, och nej det ska vi inte. Så det var en hel del sura miner för att kaffet vi skulle dricka var med dom andra som stannade på stället vi hade planerat. Sånt är väldigt viktigt för mej, planering och ställen att stanna. Fikapauser på vägen är a och o enligt mej, mina minnen från rastplatser som barn är galet bra. Men vi stannade bland vitsippor, hittade en del myror som var väldigt roliga om man frågar Billy och utan kaffe eller toa. 
 
 
Sen var hela gänget samlat, jag fick mej en kopp kaffe, vi checkade in och fick kissa. Sen var det dags att börja backe upp och backe ner. Vi såg delfinshowen, åkte safarit, sa hej hej till elefanter och noshörningar, käkade hamburgare, åt glass i stora lass hade fantastiskt lagom väder och joggade en hel del. Att få se kusinerna göra det här tillsammans värmer en hel del i mitt hjärta, dom är som syskon. Vi avslutade dagen med at bli b judna på middag på hotellet, hänga i ett hotellrum med havsutsikt, för att sedan världens bästa morfar tog med dom stora på disco och mormor nattade Billy medans vi faktiskt gick på spa en stund. 
 
Dag två startade vi med en hotellfrukost där barnen faktiskt var väldigt harmoniska, sedan var det snabbt upp på rummet och kasta på badkläder, barnen ville självklart också njuta av badet. Sen var det dags för dag två i parken, började med bamses värld och teatern. Krama bamse, ett gäng karuseller och såklart en del shopping i butiken. Vi var på  bondgården och klappade getter, lekte i lekparken, såg björnen, snöleoparden och ett gäng andra djur såklart.  
 
Vi avslutade det hela med tropicarium, något jag inte trodde jag skulle gilla. Men jag var väldigt facinerad där inne, för att inte tala om barnen. Trodde väl heller aldrig att jag skulle klappa varken en rocka eller en igelkottsfisk men är man där så måste man ju liksom. Billy han tröttnade lite smått där, plutten. 
 
 
På hemvägen åkte vi helt klart rätt väg, vårat pitstop var hjortkvarns glass. Varför man ens går in där ? Dom har alltså 40 olika smaker att välja bland och jag har svårt att välja när det finns 8. Men gott var det och alla var nöjda. 
 
Betyg, summa, känslor : Helt galet mycket intryck och saker att göra. Ibland känns det som det blir alldeles för mycket på ett bra sätt. En utflykt för bara glassen hade ju räckt en helg, eller bara bamseteatern. Ja ni förstår, varenda minut var helt utöver det vanliga. Det dröjer ett par år innan vi tänker göra det igen. Men djur facinerar mej så ja vi kommer nog tillbaka, men jag gillar ju dom mindre parkerna på ett annat vis. Kolmården är stort, kanske lite för stort och "turistigt"  men såklart bra. Jag överaskar ofta mej själv med att gilla ett nytt djur som jag liksom inte tänkt så mycket över att se, det här besökets djur var helt klart Noshörningen -så maffiga !