Midsommardagen

 
Idag tog vi en tur till ånnaboda och gick runt en sjö, asfalterad väg runt och mulleskyltar med frågor och grejer på, barnen tyckte det var superroligt och Billys korta ben gick nästan hela vägen runt, sista 500m var dom lite trötta. Matsäck på en ö med fin utsikt och en hel del näckroser. På vägen stannade vi på ett loppis där jag redan viste att jag ville ha något, så det var inte helt oplanerat. Helmi övertalade mej dock till att köpa båda hyllorna, orättvist om bara Billy skulle få en tydligen. Och ja planen var kanske lite att båda skulle med hem, fast inte att hon skulle ha den ena.
 

Midsommar i Hult

I vanlig ordning håller vi oss hemma på midsommar. Traditionen för oss börjar med fika som består av jordgubbstårta, sen blir det skattjakt (bestämt av Helmi!) sätta blommor i stången, dans för barn och kvinnor och sedan grillas det mat. Allt det här skedde såklart enligt midsommarväder, regn, blåst, inte regn, strålande sol.. Barnens kransar hade jag faktiskt knåpat ihop helt själv, Helmis med hjälp av min blombukett på bordet, tur jag hade bra gäster som gav mej nya. Tack för en toppendag, nu ska jag äta upp resterna av tårtan här i soffan och må prima imorgon.
 

Tisdagens mellisplats

 
I söndags kom jag på den brilijanta idén att äntligen måla den där trädkojan så den smälter in lite bättre i skogen. Fick hjälp i säkert 10 minuter innan Helmi tyckte det var roligare att gå och bada så jag fick såklart måla klart allt själv. 
 
Idag fick jag ännu en brilijant idé att vi kunde käka mellis där. Mysigt en liten stund men såklart inte helt lätt att klättra upp på stege med en bricka och två barn varav ett ville ner när han kastat i sej sina päron.
Visa fler inlägg