projekt att använda köket..

 
 
Ja nu när det äntligen är fint i köket, ljust och inspirerande så tänkte jag ta tag i mej själv. Visst brukar jag väl baka och laga korv och makaroner, men nu tänker jag på riktigt försöka lägga ner lite mer själ i att laga riktig mat. Så lördagkvällen blev det helstekt fläskfile till Benny och Helmi och idag avancerade jag och bjöd mor, far och nr 2 på stek,sås och potatis, och äppelkaka till efterrätt. Stek har jag väl lagat ett par hundra gånger förr, men man får ju börja med sånt man klarar av liksom. Kött är ju inget jag annars tar i av fri vilja utan överlåter det till Benny, men nu känner jag att det är dags att bli vuxen på riktigt. Meningen var att köket skulle ha fotats idag, men vi åkte till ett par lekparker, bakade och lagade mat istället så ni får vänta tills dagsljus ges. 

Min lilla trädgårdsmästare.

 
 
Varför kratta löv när man kan kratta äpplen liksom. Sånt slöseri som vi har på äpplen är egentligen inte hållbart alls, ne nu efteråt så ångrar jag att vi inte plocka och åkte och gjorde must - som jag hade planerat. Men tiden liksom vart tog den vägen ? Nä men baka lite äppelkaka tänkte jag iaf göra, sen kanske en söndagspaj. Superskönt iaf att flussen verkar äntligen gett med sej efter natten, så imorgon är vi kanske redo för att träffa människor igen, ja Helmi grinar och vill åka dagis och loppis här hemma, inte kan hon väl ha tröttnat på sin mamma efter bara en vecka ? 

fortsatt vabbning pågår..

 
Någon vecka gammal bild, men den är lika fin nu som .
Ja ögonflussen har ju änsålänge inte flyttat ut, så isolerade är vi fortfarande. Sen har några tappra själar vågat sej hit för att visa sin styrka medans barnet sover nu ikväll och bänken är inne, med andra ord är inte väntan för er längre så lång. Tror föresten att ögonfluss kan vara den mest långdragna och onödiga att vara hemma för sjukan, inga större fel på barnet mer än kladdande ögon och ni kan ju ana en viss tristess här hemma från oss båda, tur vi har kossor, traktorer och lastibilar här i skogen vill ja lova. 
Visa fler inlägg