En lyckad första dag.

Första dagen på vägen tillbaka hade vi planerat bra. Till morgondagens planer tyckte jag att vi behövde bullar, bullar vi inte skulle hinna baka innan vi drar iväg. Så det blev förmiddagens projekt idag, baka bullar. Och när man bakar bullar är det ju alltid godare att mumsa i sej några nybakta tillsammans med någon. Så vi bjöd in Ulrika, Ebba och Beata att spendera eftermiddagen med bullar, te, lek och en sväng till "kossorna" 
 
 

En förändring krävs.

 
Ja igår när jag hade hämtat hem Helmi från dagis och vi "bara" var hemma igen blev det liksom bara för mycket av det tråkiga. Jag har helt tappat bort vad man gör en dag och är så less på att bara vara hemma. Så jag ringde mamma, självklart fick vi komma dit och fick kvällsmat. Och vips hade jag gjort något annat än varit ensam hemma med barnen.
 
Idag hade vi heller inga planer och Billy han gillar ju inte att sova längre, ne varken på dagen eller natten ! Skämt o sido, han är väldigt lättväckt och svårsövd ! Men när vi kom hem från dagis, ja då tog vi och bakade lite kakor för att syssselsätta oss. Tyvärr hittade vi ingen som ville komma på en spontan kopp kaffe men vi slog ihjäl lite tid iaf och Helmi var ju glad som fick äta kakor. 
 
Men nu ni ska det bli ändringar, ska försöka planera in något att göra för varje dag och sluta va hemma och deppa. Sen ny regel för ungen som inte äter, inge mer tjafs och tjat ( vi sitter i ca 1 timme varje måltid !) för att hon ska äta åtminstonde tre tuggor. Nej vi säger att det är mat och vill hon inte äta slipper hon, förr eller senare lär hon sej kanske. Underbart att slippa vara osams idag iaf, får väl se hur det går.

Slut på ledighet..

 
Ja inte för att det drabbar mej riktigt är ju ett tag kvar på min ledighet. Men imorgon är det äntligen dagis som gäller för Helmi som jag höll hemma när lillebror och jag var sjuka, kändes ju inte så bra om vi skulle ha smittat några, räcker med att vi fick en dålig påsk. Men lite jobbigt är det såklart att ha ett helt friskt barn hemma medans man själv är sjuk och tar hand om en sjuk lillebror, man har inte supermycket krafter kvar att vara rolig enligt en 3 åring då inte. Så gissar på att det är kul att komma tillbaka imorgon.
 
Dagen till ära fick jag sovmorgon efter att ha varit vaken halva natten, och vaknade till ljudet av damsugaren! Vilken pojkvän tänker ni nu, själv förstod jag baktanken och han spenderade ett par timmar på skjutbanan sen utan en sur flickvän. Sen gick vi ut ett tag och lekte i trädgården, och ja den där syrran hon kommer lära Billy allt. Sen kom Michaela hit och drack kaffe med mej. 
 
Visa fler inlägg